Pyramide competitie

Kroon_Wit

Op 13 september gaan wij van start met de Pyramide Competie. Daag iemand uit op een trede boven jou en probeer zo de bovenste trede te bereiken!

Wat houdt het in?

Op basis van wie het eerst inschrijft, word je in de pyramide geplaatst. Het doel is om zo hoog mogelijk in de pyramide te eindigen door het uitdagen van spelers boven je in de pyramide.

Uitdagen

Zodra de competitie is begonnen, dan kun je iedereen uitdagen die in de rij boven je staat. Het kan ook zijn dat je uitgedaagd wordt door de rij onder je. Je mag niet dezelfde persoon twee keer achter elkaar uitdagen.

Zodra je langer dan een maand niet speelt dan word je onderaan in de pyramide geplaatst. Daardoor komt er een plek vrij elders in de pyramide, waar om gestreden kan worden door de rij eronder.

Voorwaarden van de wedstrijd

Om op de pyramide te mogen blijven staan, moet je minstens 1x per maand een wedstrijdje spelen. Dus als jij helemaal bovenaan staat en een volledige maand niet speelt, dan word je uit de pyramide gehaald en moet je weer onderaan beginnen. Als iemand jou uitdaagt, dan moet die wedstrijd gespeeld worden, mits hij/zij nog niet door iemand anders eerder al is uitgedaagd. Jullie hebben dan maximaal 2 weken de tijd om tot een datum en tijd te komen om de wedstrijd te spelen.

Wat speel je?

Bij elke wedstrijd wordt er 9-ball gespeeld. Tot hoeveel jullie moeten spelen is afhankelijk van de trede waar de uitgedaagde zich op bevindt.

De hoogste trede is een race tot de 9, op de tweede trede vanaf boven is het een race tot de 8, op de derde trede van boven is het een race tot de 7, enzovoort. De minimale race-lengte is 6.

Wat kost het?               

Voor het inschrijven in de pyramide betaal je eenmalig €5 aan de bar in Kings & Queens.

Voor elke wedstrijd betaal je €2,-. Dus per wedstrijd komt er €4,- in de pot. Met uitzondering van vakanties, woensdag, vrijdag- en zaterdagavond betaalt Kings en Queens de tafelhuur. Het is verplicht om van tevoren een tafel te reserveren en te betalen. De spelers dienen onderling te overleggen wie reserveert en regelen onderling de betaling.

Wat levert het op?

Een hele leuke training door langere races te spelen tegen tegenstanders waar je normaal niet tegen speelt. Hiernaast wordt de prijzenpot aan het einde van het seizoen evenredig verdeeld over de verschillende treden, met uitzondering van de laagste trede. Een voorbeeldberekening:

Stel: Aan het einde van het seizoen zijn er 5 treden

 • De bovenste trede krijgt 25% en wordt verdeeld over 1 persoon
 • De tweede trede van boven krijgt 25% en wordt verdeeld over 2 personen
 • De derde trede van boven krijgt 25% en wordt verdeeld over 4 personen
 • De vierde trede van boven krijgt 25% en wordt verdeeld over 8 personen
 • De vijfde (laagste) trede valt buiten het prijzengeld

Huidige stand

De huidige stand kun je vinden op de fysieke pyramide, die hangt in de Kings & Queens, maar ook op https://kingsandqueenspoolpyramid.web.app

Wat moet ik doen?

 • Bekijk de online pyramide via de link hierboven of op de pyramide in Kings & Queens om een tegenstander te kiezen
 • Benader je potentiële tegenstander en overleg een datum
 • Reserveer een pooltafel via https://www.kandqassen.nl/pyramide
 • Speel de wedstrijd
 • Update de pyramide in de Kings & Queens
 • Geef de score door bij de bar in Kings & Queens